2018 yılına ait blog yazıları

Eisenhower Yöntemi İle Üretkenlik ve Zaman Yönetimi

“Önemli olan nadiren acildir. Acil olan ise nadiren önemlidir.”

Bu sözler 1953-1961 yılları arasında iki dönem ABD başkanlığı yapan Dwight Eisenhower’a ait. Gerek başkanlık yılları süresince gerekse daha önceki generallik yıllarında tahmin edileceği üzere zaman yönetimi Eisenhower için büyük bir gereklilik olmuştu.

Devamını oku
Yeni Nesil Kitap Okuma Alışkanlığı

        Haziran ayının, Dünya Sesli Kitap ayı olması vesilesiyle, sizi kitap okuma alışkanlığına farklı bir boyut katan, dinleyicilere her ortamda edebiyatla iç içe olmanın kapısını aralayan sesli kitaplarla tanıştıralım.

       1800ler’de birçok edebiyatçı, eserini kendi seslendirmeyi istese de teknolojik imkânsızlıklardan dolayı sadece birkaç dakikalık kayıtlar yapabilmeleri mümkün olmuştur.

          

Devamını oku
SWOT Analizi Nedir?

Her kişinin veya her kurumun, güçlü ve zayıf yönleri vardır. Güçlü ve zayıf yönlerini tespit edebilmek başarılı olmanın kritik anahtarıdır. SWOT analizi kapsamlı olarak bunu analiz edebilmemize yarar. SWOT analizi, ilk olarak 1960’lı yıllarda Harvard Üniversitesi profesörleri Edmund P. Learned, C. Roland Christensen, Kenneth Andrews ve William D. Guth tarafından geliştirilmiştir. Ardından Stanford Üniversitesi‘nde Albert S. Humphrey tarafından yapılan araştırmalar sonucunda şekillenmiştir.

Devamını oku
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü

Nedeni henüz tam olarak tespit edilememiş olan Otizm, üç yaşından önce başlayan ve ömür boyu süren, beynin gelişimini engelleyen, sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan bir rahatsızlıktır.

Devamını oku
Gidilebilecek En İyi 5 Kütüphane

Günümüzde tarihi kütüphanelerimizin yerini yavaş yavaş online ortamlar alsa da, kütüphanelerin gerçek hazineler olarak yeri farklıdır ve kitap kokusu özel bir kokudur; müptelası kolay kolay vazgeçemez. Bu sebeple bazılarımız için hala dijital çağdan bağımsız, kütüphaneler zamansızdır... Zaman zaman tarihe tanıklık etmek, zaman zamansa sessiz ve sakin bir ortamda kitabımızı okumak için kütüphanelere gideriz. Türk kültür hayatında önemli bir yeri olan kütüphanelerimizin içinden 5 tanesini seçtik ve sizin için değerlendirdik.

Devamını oku
Özgeçmişinizde Fark Yaratacak Online Eğitimler

Yapılan araştırmalara göre adaylar iş başvurularında özgeçmişlerinin çeşitli eğitimlerle dolu gözükmesinin işe alınma sürecinde onlara faydalı olacağına inanıyorlar. Bu tek başına doğru olan bir gerçek olmasa da alınacak spesifik eğitimler oldukça faydalı olabiliyor. Günümüz teknolojisinde ise her şeyde olduğu gibi bu konuda da artık kolaylıklar mevcut...

Devamını oku