06 Ocak 2020

Daha Enerjik ve Mutlu Hissetmenin Yolları

Son zamanlarda sürekli duyduğumuz “Hiç halim yok.”, çevremizde bulunan insanların en yaygın şikayeti. Bu sadece gece geç uyumaktan ya da uykunuzu alamamanızdan kaynaklanmıyor. İşte günlük hayatta enerjinizi yükseltecek yolları sizler için derledik.

Her Şeyin Başı Su

Vücuttaki su kaybı, doğrudan yorgunluğu etkileyen en önemli nedenlerden biri. Su içilmemesi sonucunda düşen kan değerleri, enerjinizi azaltır ve uykulu hissetmenize yol açar. Bu nedenle günde 8-10 bardak su tüketmeye özen gösterin. Soğuk su, vücut onu ısıtmaya çalışırken daha fazla kalori harcadığı için tercih edebilir.

Daha Fazla Müzik

Mutlu hissettiğiniz veya yalnızken dinlediğiniz canlı şarkıları düşünün. Sizlere nasıl da enerji veriyor değil mi? Bu şarkıları, enerjinizin düştüğü zamanlarda dinlemek size garip gelse de sakin müziklerden ziyade hareketli parçalar, yorgunluğu azaltmakta birebir. Tabii, müziğin sesini açarken kulaklıklarınızın telefona veya bilgisayara takılı olduğundan emin olun :)

Kahvaltısız Olmaz

Birçok uzmanın günün en önemli öğünü olarak nitelendirdiği kahvaltı, uyku sırasında kaybedilen besinlerin tekrar kazanılmasını sağlıyor. Simit-poğaça yerine özellikle peynir, yumurta gibi protein ağırlıklı besinlerden oluşan bir öğünle kendinizi daha canlı hissetmeniz mümkün. Unutmayın güne nasıl başlarsanız devamı da öyle gelir!

Sadece Bir Fincan Kahve

Kahvenin uyarıcı etkisi, ilk 6 saat içerisinde kendisini gösterir. Bu nedenle “Hala uykum var.” deyip fincan üstüne fincan kahve içmek, sonrasında baş ağrısı vb. gibi olumsuzluklara neden olacak. Ancak sadece bir fincan, biraz sabır gösterirseniz beklediğiniz enerjik hali size hissettirecektir.

“Yorgunum” deyip Atlanan Egzersizler

Günün yorgunluğunun arkasına sığınıp egzersiz yapmaktan vazgeçilebiliyor. Çeşitli araştırmalar ise yorgunluktan dolayı atlanan bu egzersizlerin vücudun dengesini bozduğunu ve insanlara aslında kendilerini daha yorgun hissettireceğini gösteriyor. İlk başta hafif hareketler ile başlayarak temponuzu adım adım artırmaya özen gösterin. Ama sakın ‘Bugün yorgunum yarın giderim.’ demeyin. Çünkü yarınlar bitmez.